«Μπλόκο» σε πτήση που ναύλωσαν Ολλανδοί ακτιβιστές για τη Λέσβο

0
200

Στην Αθήνα αναμένεται να προσγειωθεί αεροπλάνο το οποίο ξεκίνησε απο την Ολλανδία με προορισμό τη Λέσβο. Τ

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το αεροπλάνο έχει ναυλωθεί από κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί στην Ολλανδία καθώς κάποιοι δήμοι δηλώνουν διατεθειμένοι με φιλοξενήσουν πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα παρά την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης της Ολλανδίας που δεν έχει δηλώσει προς το παρόν διαθεσιμότητα για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης. 

Ωστόσο, καθώς δεν δόθηκε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροπλάνο κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο της Αθήνας. 

Σε ερώτηση της «Κ» στέλεχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε χαρακτηριστικά «ότι ένα κράτος συνεργάζεται με κράτη και όχι με Κινήσεις πολιτών. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να επιδείξει οποιοσδήποτε τα φιλανθρωπικά του αισθήματα. Αυτό θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Αν οι Ολλανδοί δεν συμφωνούν με όσα αποφασίζει η επίσημη κυβέρνηση τους, μπορούν να εκλέξουν άλλη». 

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή υπεύθυνη για την προστασία αυτών των ανθρώπων. «Ποιός θα διαλέξει ποιός θα μείνει και ποιός θα φύγει και με τι όρους; Αν φύγουν 189 άτομα -(σ.σ. τόσα χωρούν στο αεροπλάνο) πως θα αντιδράσουν οι χιλιάδες που θα μείνουν πίσω;» καταλήγει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει αποστείλει στα ελληνικά κόμματα η Κινηση πολιτών από την Ολλανδία, η πτήση Flight ED3040 έφυγε από το Ρότερνταμ σήμερα το πρωί με προορισμό τη Μυτιλήνη όπου σχεδιαζόταν να μείνει δύο 24ωρα.

Η υπουργός Μετανάστευσης της Ολλανδίας Ankie Broekers-Knol,με την οποία επικοινώνησε η ομάδα πολιτών απάντησε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει η Ολλανδία στην Ελλάδα.   

Πηγή: Καθημερινή

Πηγή: skai.gr