Μπίνης-Μέτρα: Πάνω από 9 εκατ. έλεγχοι σε 2,5 μήνες – Στα 8 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα, 601 «λουκέτα»

0
44

Για τους σαρωτικούς ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού ενημέρωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Τους τελευταίους 2,5 μήνες έχουν γίνει από όλα τα κλιμάκια 9 εκατ. έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα, καταστήματα, δημόσιους φορείς, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, προνοιακές δομές, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, υπεραγορές.

Έχουν βεβαιωθεί 24.000 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα που φτάνουν περίπου τα 8 εκατ. ευρώ. Επίσης έχουν επιβληθεί 601 αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων.

Διαβάστε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία των ελέγχων ανά μήνα

Ο κ. Μπίνης ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες για τους ελέγχους ταυτοπροσωπίας που πραγματοποιούν και τους συνέστησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εφαρμογή των μέτρων.

Διεμήνυσε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι εντατικοί οι έλεγχοι με τριπλή στόχευση: να δημιουργηθεί μια πρώτη γραμμή άμυνας στην πανδημία που θα συνδράμει και στην προσπάθεια των επαγγελματικών της υγείας, να προστατευθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και να διασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός.

Δειτε την ενημέρωση

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr