Μπιλ Γκέιτς κατά Τραμπ: Στηρίζω τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

0
113

Κατά της απόφασης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να διακόψει την χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού τάχθηκαν ο ισχυρός άνδρας της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγος του Μελίντα.

Σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο ABC το ζευγάρι είπε ότι η απόφαση για διακοπή της χρηματοδότησης είναι μη λογική και επικίνδυνη. Μάλιστα ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν επιπλέον 150 εκατομμύρια δολάρια από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς προκειμένου να ενισχύσουν την διαδικασία παρασκευής εμβολίων, φαρμάκων και το σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  

«Ελπίζω ότι δεν θα επιμείνει (σ.σ. στην απόφαση του) σε αυτό γιατί χρειαζόμαστε την στήριξη τους», είπε ο Μπιλ Γκέιτς. Και συνέχισε: «Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Αυτοί είναι το Ίδρυμα που φέρνει τα έθνη κοντά και επιβεβαιώνει ότι μοιράζονται οι καλύτερες πρακτικές ανάμεσα σε αυτές τις χώρες».

Παράλληλα επανέλαβε την στήριξη του στον ΠΟΥ. «Θα υπάρξει αρκετός χρόνος να κοιτάξουμε πίσω και να δούμε ποιες χώρες έκαναν τα πράγματα καλά και ποιες όχι. Που ο ΠΟΥ θα έπρεπε να πράξει διαφορετικά αλλά είμαστε πολύ υποστηρικτικοί στον ρόλο που παίζει ο ΠΟΥ. Είναι αυτοί που βοήθησαν στην εξάλειψη της ευλογιάς. Αυτοί βλέπουν τι γίνεται παγκόσμια. Και έτσι ελπίζω ότι αυτό δεν θα γίνει πραγματικά (σ.σ. η διακοπή της χρηματοδότησης)», τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς. .

Η Μελίντα Γκέιτς επέμεινε ότι μέσω του ιδρύματος της συνεργάζεται με τον ΠΟΥ για περισσότερα από 20 χρόνια και αυτός είναι ο οργανισμός που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία. «Κανένα Ίδρυμα δεν είναι τέλειο αλλά είναι η παγκόσμια απάντηση που θα μας βοηθήσει να το ξεπεράσουμε. Ο ΠΟΥ δημιουργήθηκε μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο για να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτά τα ζητήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι η διακοπή της χρηματοδότησης αυτή την στιγμή απλά δεν έχει καμία λογική», είπε η Μελίντα Γκέιτς. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr