Μπαχτσελί: Υπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση για το ναυάγιο στην Πύλο

0
42

«Είπε ψέματα και πρέπει να λογοδοτήσει» σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος εθνικιστικής δράσης

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος εθνικιστικής δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πολιτικός υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα ευθύνεται για το τραγικό ναυάγιο, προσθέτοντας ότι η χώρα μας είπε ψέματα για το πως χειρίστηκε το λιμενικό το περιστατικό.

Αναλυτικά ο κ. Μπαχτσελί τόνισε:

«Στην Ελλάδα στα ανοιχτά του Μοριά, στις 14 Ιουνίου βυθίστηκε ένα σκάφος με αποτέλεσμα να πεθάνουν 78 άνθρωποι και να αγνοούνται άλλοι 500. Γι’ αυτό το δράμα και την καταστροφή είναι υπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση η οποία είπε και ψέματα και οπωσδήποτε πρέπει να λογοδοτήσει. Το Αιγαίο και η Μεσόγειος πρέπει να πάψουν να είναι οι θάλασσες του θανάτου.

H Τουρκία έχει ανάγκη την κυβέρνηση της Λαϊκής Συμμαχίας που αντιπροσωπεύει τη νίκη στο Καραμπάχ, την σοφία στην εξωτερική πολιτική, τη βούληση στην Κύπρο και την εθνική στάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Καταγγελίες και από τον Τσελίκ προς την Ελλάδα

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χθεσινές δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος κατηγόρησε για ακόμα μία φορά την χώρα μας ότι «μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων» και πως «σκοτώνει πρόσφυγες»:

«Πρόσφατα, ένα σκάφος με 600 μετανάστες βυθίστηκε ενώ η Ελληνική Ακτοφυλακή προσπαθούσε να το απωθήσει στα τουρκικά χωρικά ύδατα σύμφωνα με ορισμένες αναφορές ή στα ιταλικά χωρικά ύδατα σύμφωνα με άλλες. Θα πρέπει να συγκροτηθεί μια διεθνής επιτροπή έρευνας για το θέμα αυτό και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι» ανλεφερε ο Τσελικ και πρόσθεσε: 

«Οι Έλληνες τρυπούν βάρκες και αφήνουν ανθρώπους να πεθάνουν. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων. Αυτήν τη φορά οι ενέργειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής θα πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας ανθρώπων. Η Ελληνική Ακτοφυλακή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών μπροστά στα μάτια μας. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν»

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr