Άυριο το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Ποιοι θα παρευρεθούν στην τελετή

0
27

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απο το απόγευμα της Παρασκευής

Πλησιάζει η στιγμή για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ζαμπούνη, που φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό αέρα του «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά, το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί βάσει του ίδιου σχεδόν πρωτοκόλλου με την κηδεία και η τελετή θα είναι ιδιωτική.

Στη Μητρόπολη θα βρίσκονται μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας μόνο και όχι αρχηγοί κρατών, σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούνη. Θα παρευρεθεί η σύζυγος του τέως, η αδελφή του Σοφία, οι πριγκίπισσες Έλενα και Σοφία, καθώς και όσοι στενοί συγγενείς δεν μπόρεσαν λόγω κόβιντ. 

Παράλληλα ο κ. Ζαμπούνης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να παρευρεθεί μέλος της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ο γιος του τέως βασιλιά, Παύλος και η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ, έφτασαν την Τετάρτη από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, ενώ τα παιδιά τους δε θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

teos

Επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά να γίνουν την Κυριακή, όπως επιθυμούσε η οικογένεια, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους, που θα παραβρεθούν στο τρισάγιο την ίδια μέρα.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο υπολογίζεται στους 200, ενώ μετά το τέλος της τελετής, η οικογένεια και οι καλεσμένοι θα βρεθούν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια.

teos

Τριακόσιοι αστυνομικοί θα περιφρουρούν την περιοχή, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η Μητροπόλεως θα είναι κλειστή ενώ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους με τους καλεσμένους να μετακινούνται με βαν. Ήδη από σήμερα το απόγευμα θα απαγορευτεί και η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr