Αστρονόμος αποκτά τη δική της Barbie για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

0
9

Σύμφωνα με το BBC, η αστρονόμος ανακηρύχθηκε ως η νέα επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Λέστερ

Η δρ Μάγκι Άντεριν-Πόκοκ (Dr Maggie Aderin-Pocock), αστρονόμος και γνωστή από την παρουσίαση της εκπομπής του BBC One και του CBeebies Stargazing «The Sky at Night» αποκτά τη δική της κούκλα Barbie.

«Ελπίζω η κούκλα μου να θυμίζει στα κορίτσια ότι όταν στοχεύεις στα αστέρια, όλα είναι δυνατά», σημείωσε χαρακτηριστικά η διάσημη επιστήμονας η οποία ανακηρύχθηκε πρότυπο μοντέλο της Barbie για το έργο της στην προώθηση της σταδιοδρομίας κοριτσιών σε επιστημονικούς κλάδους. Πρόσθεσε ότι «είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτή την κούκλα που τιμάει τα επιτεύγματά μου». 

Η βράβευση της έρχεται ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας καθώς και της Βρετανικής Εβδομάδας Επιστήμης (10-19 Μαρτίου). 

Η δρ Μάγκι Άντεριν-Πόκοκ

«Θέλω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά επιστημόνων, και ιδίως τα κορίτσια, και να τους δώσω να καταλάβουν ότι η STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) είναι κατάλληλες γι’ αυτές. Αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά για να αφήνονται στα αγόρια, επειδή μέσω της επιστήμης, μπορείτε κυριολεκτικά να αλλάξετε τον κόσμο», σημείωσε.

Η κούκλα είναι ντυμένη με ένα φόρεμα που θυμίζει έναστρο ουρανό και συνοδεύεται από ένα τηλεσκόπιο. «Όταν ήμουν μικρή, η Barbie δεν μου έμοιαζε, οπότε το να δημιουργηθεί μία που να μοιάζει με εμένα είναι συγκλονιστικό.

Σύμφωνα με το BBC, η αστρονόμος ανακηρύχθηκε ως η νέα επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Λέστερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr