Αστείο να κατηγορεί εμάς η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις, λέει ο Ν. Δένδιας στον ΣΚΑΪ 100,3

0
86

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υπάρχει πολιτισμένος διάλογος στα θέματα με την Τουρκία και μια αρκετά ομόφωνη προσέγγιση στο θέμα.

Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση, είναι αστείο να μας κατηγορεί η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις, την στιγμή που εμείς επαναλαμβάνουμε αυτά που λένε οι Τούρκοι, ουδείς Έλληνας έχει αρθρώσει το παραμικρό ως πρόκληση για την Τουρκία, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υπάρχει πολιτισμένος διάλογος και μια αρκετά ομόφωνη προσέγγιση στο θέμα.

Αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο σημείωσε ότι ανατρέχει σε μια νοοτροπία Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να φτιάξει δικούς της κανόνες διανομής, κατανομής και δημιουργίας ζωνών στη θάλασσα.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ουκρανία είπε πως υπάρχει από την πλευρά της Ουκρανίας μια αισιοδοξία. Αντιλαμβάνονται την πρόκληση, είπε και πρόσθεσε ότι η κοινωνία έχει υποφέρει πολύ από τις ρωσικές επιθέσεις.

Για το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουκρανία, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο Κίεβο η πόλη υπέστη πυραυλική επίθεση από 7 πυραύλους κρουζ, εκ των οποίων οι τέσσερις καταρρίφθηκαν. 

Μου υποσχέθηκε η ουκρανική πλευρά ότι θα μου στείλει ένα τμήμα από τον πυραύλο, για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης, είπε. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr