«Ασφαλής Θάλασσα»: Οι Ιταλοί ξεκινούν γιγάντια επιχείρηση για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων

0
21

Το Μάιο του 2022, το ιταλικό Γενικό Επιτελείο Άμυνας αποφάσισε να επεκτείνει την επιχείρηση θαλάσσιας επιτήρησης «Mare Sicuro» σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο

Ξεκινά, αύριο Σάββατο, η ετήσια μεγάλη επιχείρηση Mare Sicuro («Ασφαλής Θάλασσα») του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, στη σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο, που καλύπτεται εκτεταμένα και από τα ιταλικά ΜΜΕ. 

«Ξεκινά αύριο η θερινή επιχείρηση Mare Sicuro του Λιμενικού Σώματος. Καθημερινά 3.000 άτομα, 400 πλοία του πολεμικού ναυτικού και 16 αεροσκάφη θα εμπλέκονται κατά μήκος των ιταλικών ακτών, καθώς και στη λίμνη Garda και τη λίμνη Maggiore, έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» τονίζεται χαρακτηριστικά σε tweet του ιταλικού λιμενικού.

Το Μάιο του 2022, το ιταλικό Γενικό Επιτελείο Άμυνας αποφάσισε να επεκτείνει την επιχείρηση θαλάσσιας επιτήρησης «Mare Sicuro» σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, ξεκινώντας με τη διεύρυνση της περιοχής επιτήρησης η οποία έφτασε από τα προηγούμενα 160.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε περίπου 2.000. 000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τους διεθνείς θαλάσσιους χώρους της λεκάνης της Μεσογείου.

«Αυτό επιτρέπει στο Πολεμικό Ναυτικό να εγγυηθεί μια δομημένη αεροναυτική παρουσία, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων οχημάτων, σε όλους τους πιο κρίσιμους τομείς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα σημαντική σε σχέση με την ανάγκη προστασίας σημαντικών εθνικών συμφερόντων και συμβολής στη διεθνή σταθερότητα. σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους συνασπισμούς και συμμαχίες στις οποίες έχει προσχωρήσει η Ιταλία» έχει αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τη Ρώμη, η επιχείρηση Mare Sicuro ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου 2015 μετά την εξέλιξη της κρίσης στη Λιβύη, για να εγγυηθεί τη θαλάσσια παρουσία, την επιτήρηση και τις δραστηριότητες ασφάλειας στην κεντρική Μεσόγειο και στο Στενό της Σικελίας, κατ’ εφαρμογή της ισχύουσας εθνικής νομοθεσίας και διεθνών συμφωνιών.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr