Αραβικός Σύνδεσμος: Όχι στα ιρανοτουρκικά ηγεμονικά σχέδια κατά του αραβικού κόσμου

0
53

Για «ιρανοτουρκικά ηγεμονικά σχέδια» στην αραβική περιοχή, και για τις καταστροφικές συνέπειές τους στην αραβική εθνική ασφάλεια, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Χέιτ, σημειώνοντας ότι οι τρέχουσες συνθήκες στην περιοχή απαιτούν «περισσότερη προσοχή για την προάσπιση των συμφερόντων του αραβικού κόσμου».

Σε συνέντευξη στην αιγυπτιακή εφημερίδα αλ Αχράμ ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου σημείωσε ότι αυτές οι δύο περιφερειακές δυνάμεις, οι οποίες επιδιώκουν να ελέγξουν τις προοπτικές και τις δυνατότητες της περιοχής, χρησιμοποιούν τακτικές «διαίρει και βασίλευε», μια πολιτική που κάποτε χρησιμοποιήθηκε από τις αποικιακές δυνάμεις.

Αφήνοντας υπαινιγμούς για τη Λιβύη, προειδοποίησε κατά των ιρανικών και τουρκικών σχεδίων που στοχεύουν στην εξάλειψη των αραβικών εθνικών κρατών και τη μετατροπή τους σε σεχταριστικές περιοχές που μπορούν να ελεγχθούν από ένοπλες πολιτοφυλακές.

«Κάθε ‘’διάβρωση’’ του εδάφους ενός αραβικού κράτους αποτελεί μείωση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του αραβικού κόσμου στο σύνολό του», είπε ο Αμπντούλ Χέιτ, επισημαίνοντας την ανάγκη να καταπολεμηθεί αυτός ο επικείμενος κίνδυνος.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr