Απίστευτo εύρημα: Άψογα διατηρημένο σπαθί 3.000 ετών βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στη Γερμανία- Δείτε εικόνες

0
23

Οι ειδικοί δηλώνουν έκπληκτοι με το πόσο καλά διατηρημένο είναι το εύρημα το οποίο μάλιστα λάμπει παρά το γεγονός ότι ήταν θαμμένο μέσα σε τάφο, στον οποίο βρέθηκαν μάλιστα υπολείμματα σορών.

Ενα εξαιρετικά σπάνιο ξίφος της Εποχής του Χαλκού, εντόπισαν αρχαιολόγοι σε προιστορικό χώρο ταφής στη Γερμανία.

Το όπλο, που πιστεύεται ότι είναι 3.000 ετών, εντοπίστηκε στη μικρή πόλη Nördlingen μόλις την περασμένη εβδομάδα.

fefe

Οι ειδικοί δηλώνουν έκπληκτοι με το πόσο καλά διατηρημένο είναι το εύρημα το οποίο μάλιστα λάμπει παρά το γεγονός ότι ήταν θαμμένο μέσα σε τάφο, στον οποίο βρέθηκαν μάλιστα υπολείμματα σορών.

Οι τρεις σοροί ανήκαν σε άνδρα, γυναίκα και έφηβο, με τους ερευνητές πρέπει σε αυτή τη φάση να ξεκαθαρίσουν το τί είδους σχέση είχαν μεταξύ τους

«Το σπαθί και η ταφή πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω», δήλωσε ο Mathias Pfeil, επικεφαλής του Κρατικού Γραφείου της Βαυαρίας για τη Διατήρηση Μνημείων.

«Αλλά μπορεί ήδη να ειπωθεί τώρα ότι έχει διατηρηθεί άψογα! Ένα εύρημα σαν αυτό είναι πραγματικά σπάνιο», τονίζει.

dwdw

Παρά την ηλικία του, το μοτίβο του σπαθιού έχει μείνει αναλλοίωτο, με στίγματα,  καρφιά και πριτσίνια.

Ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν δύσκολο να δημιουργηθεί, είναι πεπεισμένοι ότι ήταν ένα πραγματικό όπλο, σχεδιασμένο για μεγάλα χτυπήματα

Εκείνη την εποχή, υπήρχαν μόνο μερικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, για την αγορά αυτών των τύπων σπαθιών, συμπεριλαμβανομένων της νότιας Γερμανίας, της βόρειας Γερμανίας και της Δανίας.

Τα ξίφη από το Nördlingen ανήκαν συχνά στους «Urns» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου- που είναι γνωστοί για το έθιμο της καύσης κατά την ύστερη εποχή του Χαλκού.

Ωστόσο η ομάδα των ειδικών παραμένει μη βέβαιη για το πού κατασκευάστηκε αυτό το σπαθί που βρέθηκε πρόσφατα και θα διερευνήσει περαιτέρω σε εύθετο χρόνο.

Επισημαίνουν ακόμη και τους «περιπλανώμενους τεχνίτες» και τις εισαγωγές ως πιθανή πηγή του ξίφους.

Πηγή: skai.gr