Απέλαση 45 ρώσων διπλωματών στην Πολωνία: Η Μόσχα απειλεί με απάντηση που θα γίνει «αισθητή»

0
267

Η Ρωσία κατηγόρησε την Πολωνία για «επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή», μετά την απέλαση 45 ρώσων διπλωματών από την Βαρσοβία με την κατηγορία της κατασκοπείας.

«Η Βαρσοβία προχώρησε σε επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή, οδηγούμενη όχι από τα εθνικά της συμφέροντα, αλλά από τις αρχές του ΝΑΤΟ που βασίζονται στην ανοικτή ρωσοφοβία που έχει εξελιχθεί σε επίσημη πολιτική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Και υποσχέθηκε απάντηση «που θα κάνει τους πολωνούς προβοκάτορες να το σκεφτούν και θα είναι αισθητή».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Μάριους Καμίνσκι ανακοίνωσε χθες ότι η Πολωνία θα απελάσει «45 ρώσους κατασκόπους που υποδύονται τους διπλωμάτες».

Η απόφαση αυτή είναι «μία συνειδητή κίνηση για την οριστική καταστροφή των ρωσοπολωνικών σχέσεων, την αποδόμηση των οποίων οι πολωνοί μας “εταίροι” προσπαθούν συστηματικά εδώ και καιρό».

Οι απελάσεις που ανακοινώθηκαν από την Πολωνία έπονται αντίστοιχων μέτρων που ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή οι τρεις βαλτικές χώρες και η Βουλγαρία.

Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία κήρυξαν συνολικά 10 ρώσους διπλωμάτες «personæ non gratæ» σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία, ενώ η Βουλγαρία απέλασε αντίστοιχο αριθμό μελών του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στην Σόφια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr