Απάντηση Σκυλακάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Η κοστολόγηση του προγράμματος σας είναι «τερατωδώς ψεύτικες υποσχέσεις»

0
19

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να μας κατηγορεί με ψέμματα όταν το πρόγραμμά του με όποια κοστολόγηση -τη δική του ή οποιουδήποτε άλλου έχει δημοσιονομικό κόστος από 60 έως 83 δις στην τετραετία», 

Για «τερατωδώς ψεύτικες υποσχέσεις» αναφορικά με την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook απαντώντας έτσι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μη ορθής κοστολόγησης του προγράμματος της ΝΔ, αντ’αυτού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να μας κατηγορεί με ψέμματα όταν το πρόγραμμά του με όποια κοστολόγηση -τη δική του ή οποιουδήποτε άλλου έχει δημοσιονομικό κόστος από 60 έως 83 δις στην τετραετία, που αποτελεί καθαρή απάτη αφού σε κανένα πιθανό και απίθανο δημοσιονομικό σενάριο δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να υλοποιηθεί. Αμφισβητεί δηλαδή αν υπάρχουν 3 δις και ο ίδιος προτείνει από 60 ως 83 δις. Όπως εξήγησα στην κα Λυμπεράκη, το πρόβλημα δεν είναι αν η κοστολόγηση του προγράμματός του γίνεται ή όχι με επαρκή ακρίβεια, αλλά ότι δίνει τόσο τερατωδώς ψεύτικες (δημοσιονομικά) υποσχέσεις που θα έκαναν τον Μινχάουζεν να κοκκινίσει, αφού ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος για τον οποίο και δεσμευόμαστε την επόμενη τετραετία είναι της τάξεως των 9 δις.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως «επειδή στη συζήτηση μπήκε -διαφημίζοντας την άγνοιά του για τα δημοσιονομικά και τα μακροοικονομικά και ο κ. Δουδωνής- θυμίζω ότι το κόμμα έχει δώσει αντίστοιχα εξωπραγματικές υποσχέσεις πάνω από τις μισές όμως τις έχει κάνει με συνειδητά ασαφή τρόπο για να μην μπορούν να ποσοτικοποιηθούν.

Εξ ου και δεν έχει ποτέ παρουσιάσει οποιαδήποτε αναλυτική ποσοτικοποιήση του προγράμματός του, για να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα που είναι και εδώ οι εξωπραγματικές και ανεδαφικές υποσχέσεις.».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr