Ανάσες στο χρόνο: Με τους Πέτρο Λούκα Χαλκιά, Αρετή Κετιμέ, Κώστα Μήτση

0
68

Μουσική παράσταση “Ανάσες στο χρόνο…” με τους Πέτρο Λούκα Χαλκιά, Αρετή Κετιμέ & Κώστα Μήτση, στο Κηποθέατρο Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας σας προσκαλούν στη μουσική παράσταση “Ανάσες στο χρόνο…” με τους Πέτρο Λούκα Χαλκιά, Αρετή Κετιμέ & Κώστα Μήτση, στο Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος» την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 με ώρα έναρξης 21:00 και είσοδο ελεύθερη για το κοινό με προσκλήσεις, λόγω covid-19, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου στην Παλαιά Λαϊκή Αγορά της πόλης (Β. Μπάλκου 1) ή τηλεφωνικά στο 2862025325.

Ανάσες στο χρόνο…

Οδοιπορικό σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της παράδοσης με σκηνικό τον ευλογημένο μας τόπο και τον μουσικό μας πλούτο επιχειρούν οι τρεις καλλιτέχνες, που πρωταγωνιστούν στην παράσταση αυτή. Με διαφορετικές αφετηρίες και ξεχωριστά σημεία γραφής συνδέουν το παρελθόν, το σήμερα και το αύριο με τις «ανάσες» τους. Πλέκουν στίχους όμορφους, τραγουδούν με λόγια ελληνικά, παίζουν μελωδικές ενορχηστρώσεις και μοιράζουν μυρωδιές, ευωδιές γλυκές από κάθε γωνιά της χώρας μας. 

Ο βαρώνος του κλαρίνου Πέτρος Λούκας Χαλκιάς υπόσχεται να μας παρασύρει σε μοναδικές μουσικές περιπλανήσεις με συνταξιδιώτες δύο νέους ερμηνευτές, εξέχοντα ταλέντα και θεματοφύλακες της κληρονομιάς μας, την Αρετή Κετιμέ και τον Κώστα Μήτση. 

Για πρώτη φορά οι τρεις καλλιτέχνες συμπράττουν στη σκηνή και συναρπάζουν με τις ερμηνείες, τις εναλλαγές και τα μουσικοχορευτικά «παντρέματα» από κάθε άκρη του ελληνισμού. Το μοιρολόι από την Ήπειρο συναντά το ταξίμι της Πόλης, ο καρσιλαμάς της Θράκης, τον μπάλο του Αιγαίου, ενώ οι ανατολίτικοι μουσικοί δρόμοι βρίσκουν τη συνέχειά τους στα μακάμια της Πρέβεζας και του Ζαγορίου και στους μακεδονικούς ήχους σε μία εντυπωσιακή πλοκή. 

Μία συναυλία διάρκειας περίπου 2 ωρών, η οποία περιλαμβάνει μερικά από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας, που όλοι μας λίγο έως πολύ έχουμε σιγοτραγουδήσει και χορέψει αλλά και άγνωστα μαργαριτάρια, που ήταν καλά κρυμμένα στο σεντούκι της λαϊκής μούσας. 

Δείτε το trailer εδώ: ;

Σ Υ Ν Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ε Σ 
Πέτρος Λούκας Χαλκιάς στο κλαρίνο 
Τραγουδούν: Αρετή Κετιμέ & Κώστας Μήτσης 

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Μανώλης Κόττορος (βιολί) 
Χρήστος Ντούλιας(κλαρίνο)
Θανάσης Βόλλας (λαούτο)
Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι) 
Πέτρος Μήτσου (φλογέρες, μαντολίνο, γκάιντα, φωνητικά)
Πέτρος Παπαγεωργίου (κρουστά)
 
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Μήτσης 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αρετή Κετιμέ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Μανώλης Κόττορος
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Βαγγέλης και Λευτέρης Τζοβάρας 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ: Γιώργος Σπανός 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr