Αλλάζει όνομα η βότκα Stolichnaya και αποκηρύσσει το καθεστώς Πούτιν

0
60

Ο δημιουργός της βότκας Stolichnaya ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το ποτό αλλάζει όνομα. Με αυτή την κίνηση τάσσεται ξεκάθαρα κατά στο ρωσικό καθεστώς και την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το CNN, η Stolichnaya αποφάσισε να μετονομαστεί σε Stoli, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας.

Η βότκα, που διαφημίζεται ως ρωσική, έχει σταματήσει να παράγεται στη Ρωσία εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, από το 2002 ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Stoli Group Γιούρι Σέφλερ εξορίστηκε από τη Ρωσία εξαιτίας της στάσης του απέναντι στον Πούτιν και έκτοτε παράγει την περίφημη βότκα σε εγκαταστάσεις στη Λετονία.

Με ανακοίνωσή της η Stoli group αναφέρει πως στηρίζει την Ουκρανία και τονίζει πως η εταιρεία έχει μια μακρά ιστορία μάχης κατά του ρωσικού καθεστώτος.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης την επιθυμία των εργαζομένων της να αναλάβουν δράση, προκειμένου να επικοινωνούν περισσότερο ότι η συγκεκριμένη βότκα έχει τις «ρίζες» της στη Λετονία.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί μόνο σλοβακικές προμήθειες, ώστε να διασφαλίσει πως κανένα από τα υλικά και τα συστατικά του ποτού δεν προέρχεται από τη Ρωσία.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr