Αλιείς ανέσυραν πτώμα δύο εβδομάδες μετά το ναυάγιο πλεούμενου στα ανοικτά του Καλαί

0
28

Δύο εβδομάδες και πλέον μετά το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες σε μικρή απόσταση από τις γαλλικές ακτές στη Μάγχη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι, αλιείς ανέσυραν πτώμα που πιάστηκε στα δίχτυα τους στα ανοικτά του λιμανιού του Καλαί.

Έπειτα από ενημέρωση του λιμενικού σώματος το αλιευτικό επέστρεψε στο Καλέ χθες. Η γαλλική χωροφυλακή παρέλαβε το πτώμα· ο εισαγγελέας στη Μπουλόν-σιρ-Μερ άρχισε να διενεργεί έρευνα.

Θα καταβληθεί προσπάθεια να εξακριβωθεί αρχικά εάν το πτώμα συνδέεται με το ναυάγιο της 24ης Νοεμβρίου.

Το φουσκωτό άρχισε να χάνει αέρα καθώς προσπαθούσε να διανύσει την απόσταση από τη βόρεια Γαλλία στη Βρετανία και οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα.

Ανάμεσα στα θύματα, που ανασύρθηκαν στα μέσα του στενού, ήταν πέντε γυναίκες κι ένα κοριτσάκι.

Δύο επιζήσαντες έκαναν σοβαρές καταγγελίες εναντίον τόσο των βρετανικών, όσο και των γαλλικών αρχών. Καθώς το πλεούμενο βυθιζόταν, επικοινώνησαν τόσο με το γαλλικό λιμενικό, όσο και με τη βρετανική αστυνομία. Κάθε πλευρά παρέπεμψε στην άλλη· καμιά δεν έκανε το παραμικρό για να βοηθήσει, αφηγήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί.

Η προσφυγική κρίση στο Καλαί διαρκεί χρόνια. Μετά το ναυάγιο, Γαλλία και Βρετανία συζητούν για την αντιμετώπιση της αύξησης του αριθμού των μεταναστών που φθάνουν στη Βρετανία μέσω Μάγχης. Δεν φαίνεται όμως καμιά λύση στον ορίζοντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr