Ακραία ζέστη πλήττει την Ινδία – Κλειστά τα σχολεία για μια εβδομάδα

0
42

Ο καύσωνας που πλήττει πολλές περιοχές της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη, ανάγκασε τις αρχές να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων

Κλειστά για μια εβδομάδα θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ινδίας εξαιτίας του καύσωνα που επικρατεί καθώς ο υδράργυρος δείχνει θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τουλάχιστον σε δύο κρατίδια- στην Τριπούρα στα βορειοανατολικά και στη Δυτική Βεγγάλη στα ανατολικά-τ α σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αυτή την εβδομάδα καθώς η θερμοκρασία ανήλθε 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Η Καλκούτα, πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, κατέγραψε θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου στις 13 Απριλίου και 41 στις 14 Απριλίου, πάνω από πέντε βαθμούς υψηλότερες από το φυσιολογικό για αυτή την εποχή του χρόνου, όπως δήλωσε στο Reuters ο Τζ.Κ.Ντας, ένας αξιωματούχος στην κρατική μετεωρολογική υπηρεσία.

Τον Φεβρουάριο η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι η Ινδία πιθανόν να βίωνε κύματα καύσωνα κατά το διάστημα Μαρτίου-Μαϊου.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον Φεβρουάριο στην Ινδία ήταν 29,54 βαθμοί Κελσίου–η υψηλότερη από το 1901, όταν ξεκίνησαν να τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία.

Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την πρώιμη έναρξη των υψηλών θερμοκρασιών με την κλιματική αλλαγή και υποστηρίζουν ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδία και στο γειτονικό Πακιστάν είναι με κάποιο τρόπο ευάλωτοι στην ακραία ζέστη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr