Ακόμη 300 λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας από τον Απρίλιο

0
403

Την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων στη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα βγουν στους δρόμους 300 νέα λεωφορεία τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες σε 16 γραμμές που δέχονται τον περισσότερο κόσμο.

“Από τον Ιανουάριο ήμασταν έτοιμοι να το πράξουμε. Χθες ενημερωθήκαμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι ανακάλεσε την πράξη του 6ου κλιμακίου που είχε προσωρινά “παγώσει” τον διαγωνισμό και έτσι θα δούμε τα νέα αυτά λεωφορεία να κυκλοφορούν από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στις γραμμές που θεωρούνται επιβαρημένες” τόνισε ο κ. Καραμανλής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Θα φθάσουμε σε έναν αριθμό 1500 λεωφορείων. Τον αριθμό αυτό είχαμε να δούμε πάνω από 7 χρόνια” είπε ο κ. Καραμανλής τονίζοντας ότι η ανάταξη του στόλου φθάνει το 200%. Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι έγιναν προσλήψεις νέων οδηγών, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε πολύ γρήγορους χρόνους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο τιμόνι.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, γίνονται προσπάθειες ώστε η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η οποία θα τοποθετήσει μηχανήματα καθαρισμού μέσα στους συρμούς του Μετρό, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ. “Δεν πρόκειται να δεχθούμε να κυκλοφορεί λεωφορείο που δεν θα πληροί τις προδιαγραφές” πρόσθεσε.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι μετακινήσεις για έναν μεγάλο αριθμό ανέργων θα είναι δωρεάν σε όλα τα μέσα και για όλες τις διαδρομές.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr