Άκης Σκέρτσος σε ΣΚΑΪ 100,3: Στα χέρια της κυβέρνησης το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας

0
77

«Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα επανέλθει κεντρικά με τα συμπεράσματά της, καθως τής εχει κοινοποιηθεί το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και τι ακριβώς έχει συμβεί με τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας αναφορικά με τους λογαριασμούς ρεύματος» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργος Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ανέφερε ότι τρεις πηγές θα συμβάλλουν στην στήριξη των καταναλωτών: ο κρατικός προυπολογισμός, τα έσοδα απο το ταμείο ενεργειακής μετάβασης και τα έσοδα απο το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας.

Ερωτηθείς για τις εκλογές, σχολίασε ότι αυτές θα κερδηθούν με την παραγωγή του έργου. Συνεπώς είναι ένας χρόνος κυβερνητικού έργου και μεταρρυθμίσεων, πρόσθεσε.

«Συντελείται μεγάλη αλλαγή σε πολλούς τομείς του Δημόσιου τομέα και θα αξιοποιηθεί κάθε μέρα μέχρι το τέλος της θητείας» τόνισε ο κ. Σκέρτσος φέρνοντας ως παραδείγματα τα νομοσχέδια για την απασχόληση και την στήριξη των ανεργων, για την πρωτοβάθμια υγεία και τον προσωπικό γιατρό που είναι προς ψήφιση, για την αναβάθμιση στα δημόσια πανεπιστήμια αλλά και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη». 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr