Αγανακτισμένος ο Σολτς απέναντι σε «φιλορώσους» διαδηλωτές – Τους απάντησε σε έντονο ύφος (βίντεο) 

0
47

«Αγαπητοί φωνασκούντες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο πολεμοκάπηλος, όχι εγώ! Σκότωσε πολύ κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ηλικιωμένων»

Σε ασυνήθιστα υψηλό τόνο αντέδρασε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, όταν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες, ομάδα «φιλορώσων» πολιτών τον διέκοψε φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, σε σχέση με την αντιμετώπιση του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την Ευρώπη στην περιοχή Φάλκενζεε. 

Ξαφνικά μία ομάδα διαδηλωτών άρχιζε να φωνάζει συνθήματα όπως «Πολεμοκάπηλε!», «Κάντε ειρήνη χωρίς όπλα!», «Εξαφανιστείτε!» και «Είμαστε ο λαός!». 
Ο κ. Σολτς διέκοψε την ομιλία του για να απαντήσει, εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή του. 

«Αγαπητοί φωνασκούντες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο πολεμοκάπηλος για τον οποίο σήμερα πρέπει να φωνάζετε, αν έχετε κάποια λογική στο μυαλό σας (…) Λόγω της ρωσικής πολεμικής επίθεσης, δεν βλέπω εναλλακτική στην στήριξη της Ουκρανίας, ακόμη και με όπλα (…) Ναι, αυτό είναι απαραίτητο, εάν μια χώρα δέχεται επίθεση, τότε πρέπει και μπορεί να αμυνθεί – τι άλλο να κάνει; (…) Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία. Σκότωσε πολύ κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ηλικιωμένων. Αυτό είναι δολοφονία. Η ειρήνη και η ελευθερία απειλούνται από αυτόν τον πόλεμο».

Η πλειοψηφία των γερμανώ πολιτών στο Twitter επικρότησε την στάση του Σολτς.

Ο Γερμανός καγεκλάριος υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση της κυβέρνησής του να στηρίξει την Ουκρανία και με όπλα. 

«Ήταν και παραμένει σωστό να υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Μετά τις ΗΠΑ, οι Γερμανοί προσφέρουμε τα περισσότερα. Και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να το κάνουμε για όσο χρειαστεί», δήλωσε.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr