Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κούβα

0
73

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 12 ασθενείς με τον COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.161 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 1.045 νεκρούς επί συνόλου 152.420 μολύνσεων.

«Συνεχίζουμε να καταγράφουμε υψηλό αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, ακόμα και σε επαρχίες που διατηρούσαν υπό έλεγχο την πανδημία», τόνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου, ο Φρανσίσκο Ντουράν.

Η πρωτεύουσα Αβάνα κατέγραψε 393 μολύνσεις. Ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 319,2 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Παραμένει ο υψηλότερος στη χώρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας, που διεξάγει από τη 12η Μαΐου μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια τα οποία έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, σε επτά δήμους της Αβάνας, ενημέρωσε πως από τη 14η Ιουνίου ο εμβολιασμός θα επεκταθεί σε όλη την πρωτεύουσα. Όλος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ. κάτοικοι) αναμένεται να έχει ανοσοποιηθεί περί τα τέλη Ιουλίου.

Η εκστρατεία συνεχίζεται στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας (δυτικά), στην επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου 2,9 εκατ. Κουβανοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr