Αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Γινόταν πανικός μέσα στο στενό»

0
22

Ο οδηγός που βρισκόταν πίσω από τά αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι 12 κατηγορούμενοι κατέθεσε τι είδε

Με την εξέταση αυτοπτών μαρτύρων στην δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού συνεχίστηκε σήμερα για 9η μέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη η δίκη των 12 κατηγορουμένων.

«Ήταν πολλά άτομα, κινήθηκαν με γρήγορες κινήσεις. Φορούσαν κουκούλες και κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα που μπορούν να κάνουν ζημιά. Γινόταν πανικός μέσα στο στενό». Με αυτά τα λόγια αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της παρέας του ‘Αλκη Καμπανού περιέγραψε τις κινήσεις των κατηγορουμένων και όσα διέκρινε μέσα από το αυτοκίνητο του καθώς περνούσε τυχαία με τον φίλο του από τον τόπο του εγκλήματος.

Πρόκειται για τον οδηγό του αυτοκινήτου που βρέθηκε πίσω από την πομπή των οχημάτων που χρησιμοποίησαν οι 12 κατηγορούμενοι. Παίρνοντας τη σκυτάλη των καταθέσεων από τον φίλο του που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ο 19χρονος κατέθεσε ότι τρόμαξε «επειδή ήταν πολλά τα άτομα και φορούσαν κουκούλες», ενώ το μυαλό του πήγε απευθείας σε οπαδικό επεισόδιο.

Νωρίτερα, άλλος μάρτυρας που μαζί με τον φίλο του βρέθηκαν κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η δολοφονική επίθεση, κατέθεσε: «Ακούσαμε φωνές, βρισιές, βογκητά, σοκαριστήκαμε».

Ο δεύτερος μάρτυρας, επικαλούμενος πολλές φορές αδυναμία να θυμηθεί λεπτομέρειες και επισημαίνοντας ότι δεν είχε καλή οπτική επαφή με τη σκηνή του εγκλήματος, είπε ότι δεν ήταν σε θέση να διακρίνει πρόσωπα, ενώ ανέφερε πως αντιλήφθηκε να βγαίνουν αντικείμενα από το πορτ- μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

Αποκάλυψε δε, ότι είχε πάρει κρυφά από τον πατέρα του το αυτοκίνητο καθώς ο ίδιος δεν είχε πάρει ακόμη δίπλωμα οδήγησης. «Φοβήθηκα μην μου σπάσουν το αυτοκίνητο. Το είπα στον πατέρα μου και με προέτρεψε να πάμε να δώσουμε κατάθεση. Ώρες μετά έμαθα για τον θάνατο του ‘Αλκη. Επειδή διάβασα στο Διαδίκτυο ότι κάποιοι δράστες βγήκαν από το δικό μου αυτοκίνητο φοβήθηκα…» ανέφερε στην κατάθεσή του.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα (20/1) οπότε στο βήμα του μάρτυρα έχει κληθεί να ανέβει ένας ακόμη αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr