Αυτή είναι η χώρα που ανοίγει οίκους ανοχής αλλά απαγορεύει αθλήματα με σωματική επαφή

0
95

Οι αρχές της Ελβετίας αποφάσισαν ότι οι εργαζόμενοι σε οίκους ανοχής μπορούν σύντομα να επιστρέψουν στην δουλειά, ενώ οι δραστηριότητες και τα αθλήματα που περιλαμβάνουν στενή σωματική επαφή όπως τζούντο, πυγμαχία και πάλη θα παραμείνουν απαγορευμένα. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Bloomberg», η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελβετία και  η κυβέρνηση της χώρας ανοίγει τους οίκους ανοχής από τις έξι Ιουνίου, μαζί με κινηματογράφους, νυχτερινά κέντρα και δημόσιες πισίνες, την ίδια ώρα όμως δεν επιτρέπει σπορ όπως τζούντο, μποξ και πάλη.

«Πρόκειται για τα αθλήματα που απαιτούν στενή σωματική επαφή», έσπευσαν να υποστηρίξουν οι αρχές της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν την απόφαση τους.

Ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που επηρεάζουν περίπου 20.000 εργαζόμενους στη βιομηχανία του σεξ, ο Ελβετός υπουργός Υγείας  Αλεν Μπερσέ δήλωσε για να στηρίξει την απόφασή του:

«Υπάρχουν σίγουρα προσωπικές επαφές, αλλά είναι εφικτή ως ένα βαθμό η η προστασία των πελατών και εργαζομένων. Γνωρίζω καλά την περίεργη πτυχή της απάντησής μου», είπε σε συνέντευξη τύπου. «Για να σου πω την αλήθεια, οι ερωτικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να είχαν ξαναρχίσει νωρίτερα».

Πάντως, η ένωση της σεξουαλικής βιομηχανίας της Ελβετίας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με τους κανόνες ερωτικών επαφών που θεωρείται ότι περιορίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού στους οίκους ανοχής.

Οι στάσεις για αυτές τις επαφές που προστατεύουν από τον κορωνοϊό συγκαταλέγονται σε ειδική λίστα που έχει συντάξει ελβετικοί οίκοι ανοχής.

Eκτός από τις στάσεις «doggy style» και «reverse cowgirl» και την αποφυγή με την προσωπο με πρόσωπο επαφή, τα άλλα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους οίκους ανοχής περιλαμβάνουν τον εξαερισμό του χώρου για τουλάχιστον 15 λεπτά μετά από κάθε πελάτη και το πλύσιμο των σεντονιών και των πετσετών στους 60 βαθμούς Κελσίου κάθε φορά.

Συνιστάται επίσης στους εργαζόμενους να φορούν προστατευτικό στόματος – μύτης και γάντια ενώ προφυλακτικά και απολυμαντικά θα προσφέρονται στους πελάτες.

Κάθε επίσκεψη πρέπει να διαρκεί μέχρι 15 λεπτά.

Πάντως, η απόφαση των Ελβετών να ανοίξουν ξανά οι οίκοι ανοχής της χώρας έρχεται σε αντίθεση με την στρατηγική που ακολουθεί η Ολλανδία.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας  Μαρκ Ρούτε  δήλωσε προχθές σε συνέντευξη Τύπου ότι, ενώ τα γυμναστήρια και οι σάουνες πιθανότατα θα ανοίξουν ξανά την 1η Ιουλίου, οι εργαζόμενοι σε οίκους ανοχής θα πάνε ξανά στη δουλειά από τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Bloomerg,DailyMail

Πηγή: skai.gr