Αυτές οι χώρες δίνουν τα πιο ψηλά μπόνους στους χρυσούς ολυμπιονίκες

0
149

Η ικανοποίηση, η δόξα και η φήμη που προσφέρει η κατάκτησης ενός χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σίγουρα ένα τεράστιο κίνητρο για όσους αγωνίζονται και φέτος στο Τόκιο.

Όσο ευγενή όμως και εάν είναι τα αισθήματα των αθλητών που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να ανταμείβονται και τις θυσίες τους να αναγνωρίζονται, τα χρυσά μετάλλια συνοδεύονται και από αρκετά γενναιόδωρα, σε πολλές περιπτώσεις, μπόνους που σίγουρα αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο. 

Το μέγεθος του μπόνους που προσφέρεται από τα κράτη για τα οποία αγωνίζονται ποικίλλει σημαντικά από χώρα σε χώρα δείχνει γράφημα της ιστοσελίδας Statista.

Για παράδειγμα, οι Βρετανοί αθλητές δεν λαμβάνουν μπόνους για να κερδίσουν ένα χρυσό μετάλλιο, ενώ οι Αμερικανοί αθλητές παίρνουν 37.500 $ για κάθε χρυσό που φέρνουν στη πατρίδα τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Swim Swam.

Η Βρετανία, όπως και πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη, προτιμούν να προσφέρουν στους αθλητές τους κρατική χρηματοδότηση και προπόνηση διάρκειας ενός έτους αντί ”ζεστού χρήματος”. 

Οι επιτυχημένοι αθλητές πάντως από την Ινδονησία θα λάβουν για κάθε χρυσό μετάλλιο 746.000 δολάρια  ενώ η Συγκαπούρη, που έρχεται δεύτερη σε ό,τι αφορά τα μπόνους για τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς, προσφέρει  περίπου 744.000 δολάρια, όπως φαίνεται και στο γράφημα που ακολουθεί. 

Πηγή: economytoday

Πηγή: skai.gr