Αυστηρό μήνυμα Ιερόθεου: Δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες, χρειαζόμαστε ομολογητές

0
125

Αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε με μια παραβολή ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. “Όταν πήγαν να συλλάβουν το Χριστό, ο Απόστολος Πέτρος παρακινούμενος από ζήλο, έκοψε το αυτί ενός υπηρέτη που λεγόταν Μάρκος. Και ο Χριστός του είπε “βάλε τη μάχαιρα εις τη θέσιν αυτής. Πάντες οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρα απωλούνται (θα χαθούν)”  αρα δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες, χρειαζόμαστε ομολογητές. Άλλο να ομολογεί κανείς την πίστη του άλλο να το παίζει παλικαράς” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

“Άνθρωποι που εκκλησιάζονται συχνά είναι λειτουργημένοι, λειτουργούνται, κοινωνούν δεν είναι ακοινώνητοι και θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις” τόνισε.

Εξήγησε ότι η ΔΙΣ έχει αποφανθεί ότι η ακολουθία του Επιταφίου θα γίνει εντός του ιερού ναού κεκλεισμένων των θυρών και στην αρχαία εκκλησία ίσχυε πάντοτε. Προτρέπονται οι πιστοί να μην προσέλθουν στους ναούς και να μείνουν στα σπίτια τους εκμεταλλευομένου τα σύγχρονα μέσα. Η εκκλησία έκανε το καθήκον της με πολύ μεγάλο πόνο. 

“Για να μπορέσει κανείς να κοινωνήσει χρειάζονται προϋποθέσεις… και να συμμετέχει στη Θεία Ευχαριστία” επισήμανε ο μητροπολίτης. Η θεία κοινωνία εκτός του ναού είναι μόνο για τους βαριά ασθενούντες ή τους ετοιμοθάνατους” πρόσθεσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου. 

“Η εκκλησία προτρέπει τους πιστούς να παραμείνουν στο σπίτι τους, όχι για να τους αποξενώσει, άλλα γιατί αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό θέμα του ιού. Ξέρει ότι έχει απέναντι της μαθητές κι όχι οπαδούς. Δεν πρέπει να γίνουμε οπαδοί. Η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει αποφάσεις της προς μητροπολίτες είναι αρμόδιοι να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της είναι ξεκάθαρα αυτά που είπε” αποσαφήνισε ο κ. Ιερόθεος. 

“Ο Ντοστογιέφσκι έχει δείξει ότι η απιστία και η αθεΐα δεν είναι αντίθετο σκαλοπάτι, είναι ένα μικρο σκαλοπάτι κάτω από την τελεία πίστη. Δεν πρέπει να έχουμε διωγμό έναντι της εκκλησίας αλλά διωγμό εναντίον του ιού” ξεκαθάρισε. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr