Αυστηρή τήρηση των περιορισμών σε όλη τη Γερμανία ζητεί ο Βαυαρός πρωθυπουργός

0
9

Λόγω του ταχέως αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ κάλεσε την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να εφαρμόσουν με ενιαίο τρόπο, τα αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού τα οποία συμφώνησαν, ιδίως ενόψει του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του βαυαρικού βραχίονα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), ζήτησε μεταξύ άλλων «να εφαρμοστούν επειγόντως τα συμφωνημένα (από την ομοσπονδιακή και τις κρατιδιακές κυβερνήσεις) μέτρα έκτακτης ανάγκης — συμπεριλαμβανομένων και των περιοριστικών μέτρων εξόδου — για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ειδικά κατά το Πάσχα (4 Απριλίου). Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης», τόνισε ο Ζέντερ σήμερα στο Μόναχο.

Ο Ζέντερ επισήμανε επίσης ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα για διαφωνίες μεταξύ της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων ή για αντιζηλίες σχετικά με τις αρμοδιότητες που έχουν εν προκειμένω. Πρόκειται τώρα μόνο για την καλύτερη δυνατή προστασία του πληθυσμού. Η ομοσπονδιακή και οι κρατιδιακές κυβερνήσεις θα πρέπει να δράσουν υπό το ίδιο πνεύμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr