Αεροσκάφος της Lufthansa έπεσε σε σφοδρές αναταράξεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 7 άτομα

0
9

«Την ώρα που οι αεροσυνοδοί σέρβιραν το δείπνο, το αεροσκάφος έκανε βουτιά», δήλωσε επιβάτης 

Αεροσκάφος της Lufthansa που ξεκίνησε την πτήση του από το Όστιν του Τέξας με προορισμό τη Φρανκφούρτη έπεσε σε σφοδρές αναταράξεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 7 άτομα από τους επιβάτες.

Tο Airbus 330 της Lufthansa που εκτελούσε την πτήση 469, περίπου 90 λεπτά μετά την απογείωση του, άρχισε να ταρακουνιέται στον αέρα, ενώ πετούσε σε ύψος 37.000 ποδιών, με τους επιβάτες να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

 «Την ώρα που οι αεροσυνοδοί σέρβιραν το δείπνο, το αεροσκάφος έκανε βουτιά», δήλωσε επιβάτης στην Washington Post.

«Αυτές ήταν οι λεγόμενες “αναταράξεις καθαρού αέρα”, οι οποίες μπορούν να συμβούν χωρίς ορατά καιρικά φαινόμενα και προηγούμενη προειδοποίηση. Αεροσυνοδοί που είχαν εκπαιδευτεί γι’ αυτές τις περιπτώσεις παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες επιβάτες μέσα στο αεροσκάφος», αποκάλυψε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Οι πιλότοι του αεροσκάφους μετά την μεγάλη αυτή περιπέτεια προχώρησαν σε αναγκαστική προσγείωση στην Ουάσιγκτον. Στις 21:12 (τοπική ώρα) το αεροσκάφος κατάφερε και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

lufthansa

lufthansa

«Δεδομένου ότι η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και των μελών του πληρώματος έχουν την πρώτη προτεραιότητα ανά πάσα στιγμή, οι κυβερνήτες στο κόκπιτ αποφάσισαν να κάνουν μια εναλλακτική αναγκαστική προσγείωση στην στην Ουάσιγκτον (IAD) αφού το αεροσκάφος πέταξε μέσα από τις αναταράξεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι επτά τραυματίες διακομίστηκαν νοσοκομεία.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr