Αεροδιακομιδή με C130: Σε νοσοκομεία Αττικής οι ασθενείς από Δράμα – Οι περιοχές στο κόκκινο

0
173

Το νοσοκομείο της Δράμας, είναι το πρώτο στην ηπειρωτική Ελλάδα που ξέμεινε από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Νωρίς το πρωί, επιστρατεύτηκε το αεροσκάφος C130 που βλέπετε στην εικόνα για να πάει στην Καβάλα και να μεταφέρει τους ασθενείς από τη Δράμα, σε 3 νοσοκομεία της Αθήνας..

Το νοσοκομείο της Δράμας διαθέτει 12 κρεβάτια σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.. όλα κατειλημμένα.. όπως και οι 140 απλές κλίνες που έχουν καλυφθεί από ασθενείς με κορωνοϊό

Η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, Παρθένα Κιορτεβε, ανέφερε ότι οι ασθενείς αυτοί ήταν διασωληνωμένοι όλο το βράδυ στο χώρο του χειρουργείου, με φορητούς αναπνευστήρες, κ δεν μπορούσε να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Οι 2 είναι 76 ετών και ο τρίτος 75 ενώ και οι 3 νοσούν βαριά..

Μεταφέρθηκαν μέσα σε αυτές τις ειδικές κάψουλες υπό την επίβλεψη γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ.

Το απόγευμα, το C130 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα και οι 3 ασθενείς μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό, το Σωτηρία και το Αττικόν, αντίστοιχα..

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσων του ΣΚΑΙ ότι δεν είναι απλή η αεροδιακομιδή γιατί οι συγκεκριμένοι ασθενείς πρέπει να τοποθετηθούν από το εξειδικευμένο ιπτάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ στους φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν με ασφάλεια. 

Aυτή την στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Δράμας διασωληνωμένοι 3 ασθενείς 2 άνδρες και 1 γυναίκα στα χειρουργεία όμως γιατί δεν υπάρχουν κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Εάν αυτά τα κρεβάτια δεν βρεθούν μέχρι αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η μεταφορά τους σε άλλες πόλεις είτε με αεροδιακομιδές ή με ασθενοφόρο σε όμορους νομούς. 

Με C130 μεταφέρθηκαν και 2 ασθενείς από τη Ρόδο, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου. 

Συνολικά 86 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης. Κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν ακόμα κενά, ωστόσο στο νησί η κατάσταση αρχίζει κ φτάνει στα όρια της..

Ο Διοικητής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης δήλωσε πως εκτός αυτών των 2, προχθές είχε έρθει ένας άλλος ασθενής από τη Λήμνο, ο οποίος και αυτός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, λόγω κορωνοϊού επίσης, σοβαρή κατάσταση.

Και στην Άνδρο, επιστρατεύτηκε ελικόπτερο Super Puma, για να μεταφέρει ασθενή με κορωνοϊό, μέσα σε ειδική κάψουλα, σε νοσοκομείο της Αθήνας ενώ και ένας 55χρονος διακομίστηκε από την Πάτμο, στη Ρόδο..
 
«Παρουσίασε ο ασθενής κάποια δύσπνοια. Το νησί ουσιαστικά, υγειονομικά, ένα κέντρο Υγείας έχει, το οποίο προφανώς και δεν μπορεί να ακολουθήσει το περιστατικό του Covid» ανέφερε ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης. 

Οι περιοχές που βρίσκονται – επιδημιολογικά – στο κόκκινο και τρομάζουν τις αρχές..

Είναι η Θεσσαλονίκη, που έχει 6245 ενεργά κρούσματα. με 15612 επαφές. Οι Σέρρες με 783 κρούσματα και 1957 στενές επαγές. Η Λέσβος με 278 κρούσματα και 695 επαφές. Η Λάρισα με 1327 κρούσματα και 3317 επαφές. Η Μαγνησία με με 739 και 1847 αντίστοιχα, Η Αιτωλοακαρνανία με 252 ενεργά κρούσματα και 630 στενές επαφές, και η Αχαΐα με 314 και 785. 

Τα λύματα πάντως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δείχνουν μείωση του κορωνοϊού κατά 50% τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr